sobota, 12 stycznia 2013

Ostatnio był makaron ze szpinakiem a dziś dla zwolenników dań mięsnych przygotowałam roladki ze szpinakiem:)

Co potrzebujemy?
- dużą pierś z kurczaka
- woreczek mrożonego szpinaku
- ząbek czosnku
- ser żółty (2 plastry)
- jajko,
- bułka tarta
-sól,pieprz,przyprawa do kurczaka

Przygotowanie:
 Czosnek podsmażamy na patelni,dodajemy szpinak i mieszamy. Na wierzch kładziemy "porwane" plasterki sera i dalej mieszamy ,aż otrzymamy gęstą konsystencję.Przyprawiamy dla smaku. Czekamy aż przestygnie.
W tym czasie kroimy pierś z kurczaka w szerokie plastry i rozbijamy. Każdy plasterek smarujemy szpinakiem i zawijamy w roladkę "zapinając" metalową wykałaczką. Tak przygotowaną roladkę maczamy w jajku,bułce tartej i przyprawie do kurczaka. Postępujemy tak samo z następnymi. 
Smażymy na podgrzanym oleju aż się zarumienią.


0 komentarze:

Prześlij komentarz