poniedziałek, 25 czerwca 2012

W dzisiejszych czasach społeczeństwo jest bardziej podatne na zapadanie na różne odmiany raka.


Biochemik Ernest T Krebs w latach 50 odkrył nową witaminę, której nadał liczbę B17 i nazwał ją „laetrile”. Stwierdził również, że rak jest niedoborem właśnie tej witaminy .W naszych dietach jest jej coraz mniej, a styl życia zmniejsza jej ilość w naszych organizmach . Ernest Krebs odsłonił prawdę o działaniu witaminy b17 ,owa witamina wytwarza w organizmie ludzkim znikome ilości cyjanku potasu, które zajmują tkanki rakowe. Cyjanek zostaje uwalniany w komórce rakowej i całkowicie ją niszczy.

Witamina B17 to inaczej amigdalina. Najwyższe stężenie tej witaminy można znaleźć w przyrodzie-pestkach lub nasionach owoców: jabłka, moreli, wiśni, nektaryn, brzoskwiń, gruszce, śliwek.
Fasoli: bób (Vicia faba L.), ciecierzyca, soczewica (skiełkowana), fasola półksiężycowata , mung (skiełkowana), fasola ozdobna(Phaseolus coccineus).

Orzeszkach: gorzkie migdały, macadamia (podobne do laskowych), nerkowca . Znajduje się również w jagodach, jeżynach, aronii, żurawiny błotnej, dzikim bzie (Sambucus L. ), malinach, truskawkach. Nasionach: lnu, sezamu, chia (Salvia hispanica)- czyli oleiste

Trawach: Akacja (Acacia Mill.) , alfalfa (skiełkowana), wodnych trawach, sorgo alepejskie (Sorghum halepense (L.) Pers.) , trojeść amerykańska (Asclepias syriaca), pszenica (trawa).

Ziarnach: kasz owsa, jęczmienia, brązowego ryżu, gryki, kasz,chia, lnu, prosa, żyta, wyki, pszenicy(jagody).

I innych: Pędach bambusa, fuschia roślin, Sorgo (Sorghum Moench) , dzikiej hortensji, cis drzewa (igieł, świeże liście) (cis jest trujący! nie wiem kto takie rzeczy wmawia ludziom!).
Marta Burska

2 komentarze:

  1. Bardzo dobry artykuł!! Sam jem pestki i mam nadzieję, że będę zdrowy :)

    OdpowiedzUsuń