W dzisiejszych czasach społeczeństwo jest bardziej podatne na zapadanie na różne odmiany raka.
Biochemik Ernest T Krebs w latach 50 odkrył nową witaminę, której nadał liczbę B17 i nazwał ją „laetrile”. Stwierdził również, że rak jest niedoborem właśnie tej witaminy .W naszych dietach jest jej coraz mniej, a styl życia zmniejsza jej ilość w naszych organizmach . Ernest Krebs odsłonił prawdę o działaniu witaminy b17 ,owa witamina wytwarza w organizmie ludzkim znikome ilości cyjanku potasu, które zajmują tkanki rakowe. Cyjanek zostaje uwalniany w komórce rakowej i całkowicie ją niszczy.
Witamina B17 to inaczej amigdalina. Najwyższe stężenie tej witaminy można znaleźć w przyrodzie-pestkach lub nasionach owoców: jabłka, moreli, wiśni, nektaryn, brzoskwiń, gruszce, śliwek.
Fasoli: bób (Vicia faba L.), ciecierzyca, soczewica
(skiełkowana), fasola półksiężycowata , mung (skiełkowana), fasola
ozdobna(Phaseolus coccineus).
Orzeszkach: gorzkie migdały, macadamia (podobne do
laskowych), nerkowca . Znajduje się również w jagodach, jeżynach, aronii,
żurawiny błotnej, dzikim bzie (Sambucus L. ), malinach, truskawkach. Nasionach:
lnu, sezamu, chia (Salvia hispanica)- czyli oleiste
Trawach: Akacja (Acacia Mill.) , alfalfa (skiełkowana),
wodnych trawach, sorgo alepejskie (Sorghum halepense (L.) Pers.) , trojeść
amerykańska (Asclepias syriaca), pszenica (trawa).
Ziarnach: kasz owsa, jęczmienia, brązowego ryżu, gryki,
kasz,chia, lnu, prosa, żyta, wyki, pszenicy(jagody).
I innych: Pędach bambusa, fuschia roślin, Sorgo (Sorghum
Moench) , dzikiej hortensji, cis drzewa (igieł, świeże liście) (cis jest
trujący! nie wiem kto takie rzeczy wmawia ludziom!).
Marta Burska
Bardzo dobry artykuł!! Sam jem pestki i mam nadzieję, że będę zdrowy :)
OdpowiedzUsuńTego Panu życzymy!:)
OdpowiedzUsuń